Şehit Mehmet Gönenç'te duygulu anma

Şehit Mehmet Gönenç

Ş.Mehmet Gönenç`in yeğeni Emekli tarih öğretmeni Faruk Kayapalı, Dayısı Şehit Mehmet Gönenç'i anlattı.






Şehit Mehmet Gönenç, şehit oluşunun 61. yıldönümünde, ismini verdiği lisede, törenle anıldı.

Şehit Mehmet Gönenç Lisesi'nde gerçekleşen anma törenine Kore gazisi Mehmet Ali Ergin, Kıbrıs gazileri İzzettin Taştepe ve Ömer Gençbey de katılırken, Şehit Mehmet Gönenç'in yeğeni emekli öğretmen Faruk Kayapalı, duygu ve düşüncelerini açıkladı.

Mehmet Gönenç'in,Kore'de, Şimal Yıldızı” denilen Türk Ordusu'nda, çok az şehide nasip olacak şekilde Türklüğünü, vatan ve milletini son ana dek anımsayarak, büyük bir kahramanlık destanı yazıp, şehit olduğuna dikkati çeken Kayapalı, Üsteğmen Gönenç, o hengâmede şehit oldu ama çok sayıda düşmanın da yok olmasını sağladı” dedi. Kayapalı, 1924 yılında doğan Mehmet Gönenç'in, Kore'de, 1951 yılında toğçu üsteğmen rütbesiyle, 27yaşında şehit olduğuna işaret ederken, Kore'de ölümsüzleşen yiğit Mehmet, bizler, senin varlığını, kahramanlığını ve ismini her zaman yaşatacağız. Buna şeref sözü veriyoruz. Sonsuz uykunda sen rahat et” diye konuştu.

Ardından, Mehmet Gönenç'in yaşamını öğrencilerden Fatma Zehra Halhal anlatırken, şiirleri ise Dilek Ülkâr, Zeynep Saydam ve Sırma Nur Bodur seslendirdi.

Tören okul müdürü Muzaffer Çiçek, Aralarında Kore gazisi Mehmet Ali Engin`inde yer aldığı gazilere ve Şehit Mehmet Gönenç'in yeğeni Faruk Kayapalı'ya buketler vermesiyle sona erdi.







İsmail Koçyiğit
25.04.2012 13:57:44
Şehit Mehmet Günenç`e Allahtan rahmet diliyorum nur içerisinde yatsın.Bir ŞMGLisesi mezunu olarak kendisiyle gurur duyuyorum.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı